• Prosztatarák

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Dr Nagykálnai Tamás Úr! 2010.02.23-án állapítottak meg férjemnél prosztatarákot.PSA 2129 volt. Szeptemberre a PSA lement 14-re, majd decemberben emelkedett 26-ra. Januárban,kezeléskor /zometa/ el lett véve a bicalutamide ph 50 mg napi 1 tabletta.A februári kezeléskor kapja a zometát és a diphereline sr 11,25 injekciót és meg lesz nézve a PSA. Kérdésem: milyen változás várható a tabletta elvonásával?Mire lehet számítani a PSA-nál?A PSA ha egyszer megindul felfelé, akkor tovább fog emelkedni? A közérzete most is, mint eddig jó, vizelési gondja nincs, nem kell éjszaka kijárnia, sőt a férfiassága is jelentkezik. Mire számíthatok, mi fog következni? Köszönöm:bjne

        Dr. Nagykálnai Tamás válasza a prosztata témában

        Sok olyat kérdez, amit a Jóistentől kellene megkérdezni, nem egy olyan halandótól, mint én: például fog-e emelkedni a PSA, stb.? Nem tudom. Viszont: Tragikusan magas volt az első PSA, de gyönyörűen csökkent, persze most sem normális még. Miért kellett a bicalutamidot abbahagyni? Komoly mellékhatásokat okozott? A Dipherelint feltétlenül adni kell! Zometa infúziókat valószínűleg a már meglévő csontáttétek miatt kapja, ugye? Ha meg már csontáttétek is vannak - akkor nagyon nehéz megjósolni a lefolyást, hiszen áttétes prosztatarákkal sokáig lehet élni, de végleg meggyógyulni nem lehet (tehát nem tudok válaszolni arra sem, hogy "mi fog következni?"). Tüdőszűrésre nyugodtan elmehet, de most úgyis orvosi ellenőrzés alatt áll, gondolom, hogy egy mellkasfelvételt csak-csak csináltak. Jobbulást a Férjének


        Kérdés: 2011. január 15., 13:18; Megválaszolva: 2011. január 19., 13:12

      • Kérdések és válaszok a témakörben: