• Vastagbél bizonytalan és ismeretlen viselkedésű daganata

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt dr. Úr/Nő! A férjemnek hasi panaszai voltak ezért felkerestük a sebészetet, ott ultrahang vizsgálatot rendelek el. Ennek alapján gyomortükrözést végeztek, eredménye negatív lett. A következő vizsgálat a végbéltükrözés eredménye: "az eszköz a szem kontrollja mellett a colon transversum közepéig vezethető vezethető fel. Itt a lument makroszkóposan malignusnak imponáló, vérzékeny, kifekélyesedő idegenszövet szaporulat zárja el. Többszörös biopsia, szokványos vérzés. Az áttekintett szakaszon a mucosán melanososis coli jelei láthatók. A típusos helyeken ép mucosával fedett belső aranyeres csomók." CT elvégzését javasolták, és tíz nap múlva szövettani eredmény. Én a felesége a Szent László Kórház gyógyszertárában dolgozom. Kérem segítségét,a szöveg értelmezéséhez és milyen lehetőségek vannak.

        Dr. Boros Miklós válasza a vastagbél témában

        Tisztelt Kérdező! A szövettan fog biztosat mondani, de az enoszkópos leírás alapján nagy a gyanú a vastagbél rosszindultú dagantára. A CT a korrekt stádium megállapításhoz szükséges. Ennek eredményével onkológiai bemutatás és műtét kell.


        Dr. Boros Miklós
        általános sebész

        Dr. Boros Miklós

        Kérdés: 2010. december 31., 12:01; Megválaszolva: 2011. január 03., 21:04

      • Kérdések és válaszok a témakörben: