• Gégerák

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        T. Doktor Úr! 66 éves édesapámat 3 hónapja gégerák miatt műtötték. A műtét sikeres volt, környező szövettan negatív lett, nincs nyirokmirigyben áttét. A kanült viszont még mindig nem vették ki, mivel ödémás a gége. 48 évet dohányzott, sokat, így a gyógyulás lassabb, 6 hónap is lehet. A kérdésem, hogy van e vmi amivel segíthetnénk az ödéma gyorsabb felszívódását. Köszönettel Cs. Zsuzsa

        Dr. Horváth Tamás válasza a gégerák témában

        Tisztelt Hölgyem! Egyértelműen hatékony terápia nincs az ödémára, de talán némi óvatos nyakmasszázs segítene a nyirokutak újraképződésében, így talán leginkább ezt tudnám tanácsolni. Esetleg szóba jöhet még szteroidos inhaláció, de ezt mindenképpen kérdezze meg a kezelőorvostól, mivel ő ismeri a pontos helyzetet, ez ügyben csak ő dönthet.


        Dr. Horváth Tamás
        fül-orr-gégész szakorvos

        Dr. Horváth Tamás

        Kérdés: 2010. december 01., 20:56; Megválaszolva: 2010. december 06., 20:57

      • Kérdések és válaszok a témakörben: