• Hasnyálmirigy daganat

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő/Úr! Édesapám (64 éves)1 hónapja besárgult,beutalták a klinikára,ahol kiderítették a műtét során,hogy a hasnyálmirigy fején daganat van.A sebész orvos nem is nyúlt hozzá,rendbe hozta az epéjét és megmondta apukámnak,hogy 1-2 éve van hátra.A családot sokkolta a hír. Kiírták kemoterápiára,a leggyöngébbet kapja fél évig,minden héten friss vérvételi eredménnyel kell mennie. Olvastam könyvben,hogy van akinek eltávolítják az egész hasnyálmirigyét. Kérdésem az,hogy apukám esetében miért nem folyamodhatott ehhez az orvos? Válaszát előre is nagyon köszönöm! Emma

        Dr. Boros Miklós válasza a hasnyálmirigy témában

        Tisztelt Kérdező! Az édesapja esetében a hasnyálmirigy daganat helyileg olyan kitrejdet lehetett, ami miatt már nem lehetett eltávolítani. Sajnos az esetek többsége ilyen. A kezelések célja az elfogadható éelminőség mellett az élettartam meghosszabítása. A kórházi dokumentációban a műtéti lelet is szerepel.


        Dr. Boros Miklós
        általános sebész

        Dr. Boros Miklós

        Kérdés: 2010. november 29., 20:18; Megválaszolva: 2010. december 02., 06:40

      • Kérdések és válaszok a témakörben: