• Gégedaganat

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Apukámat 9 évig kezelték papiloma vírussal a hangszálán, amely az idén nyáron átalakult daganattá, így augusztusban teljes gégeeltávolításra lett szükség. (Hozzáteszem nem dohányzik, nem alkoholista, 59 éves) 30 sugárt vett most fel. A kanülnél áttétes volt. chemoterápiára lett volna szükség, de az onkológus nem javasolja, mert agyinfarktusa volt, magas a vérnyomása, és a szíve sem a legjobb. Most az Avemart szedi, kb. december végéig van még belőle, és már megvettük a Béres cseppet neki. Most olvastam a deutérium mentes vízről. Ön mit javasol kiegészítő kezelésnek? Ezen gyógyhatású készítmények mellett lehet, kell illetve érdemes ezzel a vízzel próbálkozni? Illetve milyen mennyiségben? A következő nyaki CT illetve találkozás az onkológussal csak december 27-én lesz, de addig szeretnénk valahogy segíteni neki. Hála Istennek már ismét van étvágya, és viszonylag tud is enni. Köszönöm a segítségét!

        Dr. Nagykálnai Tamás válasza a daganat témában

        30 éves nő, 59 éves gégerákos apukája. A lényeget Ön sem írja le. Például: mi volt a szövettan? A tumor részletes kiterjedése milyen volt? (hangszalag, Morgagni tasak, álhangszalag, gégefedő, kannaporc környéke, stb.) Végeztek nyaki nyirokcsomó-kiirtást is a műtét során? (Ez nem lehetett egy egyszerű hangszalag-tumor, mert azért nem veszik ki a gégét, ez sokkal kiterjedtebb lehetett). Azt írja, hogy a "kanülnél áttétes volt". Valószínűnek tartom, hogy a légcső szájadékánál (a "stománál") van helyi kiújulása, azaz nem áttét. Nem ír a nyaki nyirokcsomókról, melyekben viszont bőven lehet áttét. Mikor keletkezett ez a stoma-körüli kiújulás, és mekkora ez? Tehát: A rendelkezésemre álló leírás szerint nagyon elhanyagolt gégerák elkeseredett állapotban lévő műtétjéről lehetett szó, és sajnos a stománál kiújulás is van, tehát nagy valószínűség szerint gyógyíthatatlan. Egyéb kisérő-betegségek miatt kemoterápia állítólag nem adható. Az Avemar, a Béres csepp, a Deutérium mentes víz, és a többiek a gyógyíthatatlant nem tudják meggyógyítani. Jelzem, a gyógyíthatót sem, mert ezek nem gyógyszerek. A beteg étvágyának javítására, a közérzet javítására vannak nagyon jól bevált egyéb módszerek, de ezektől a rákbetegség gyógyulását várni naivitás lenne.


        Kérdés: 2010. november 22., 15:16; Megválaszolva: 2010. december 03., 13:51

      • Kérdések és válaszok a témakörben: