• Hajlamosít e daganatos betegségre ha korábban már volt jóindulatu daganatom?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Több éve a karomban észrevettem hogy dudorodik ki egy göb.Egyre nagyobb lett és nem tudtam már mozgatni az ujjaimat.Elmentem a sebészetre és megröntgenezték.Kiderült hogy 1 diónyi nagyságú tumor.Megműtöttek és mondták hogy jóindulatú. Hajlamos vagyok a daganatos betegségekre?

        Dr. Csuth Ágnes válasza a daganat témában

        Ez nem jelenti egyértelműen ezt, jóindulatú daganata nagyon sok embernek van, akinek nem lesz rosszindulatú betegsége. Mint ön is tudja, sokféle daganatos betegség létezik, ha pl. dohányzik, családjában volt genetikai fogékonyság valamilyen tumorra, van valamilyen ismert génmjutációja, stb. az jelent valódi rizikót. Daganattípusonként más a rizikófaktor.


        Dr. Csuth Ágnes
        családorvos

        Dr. Csuth Ágnes

        Kérdés: 2010. október 25., 21:25; Megválaszolva: 2010. október 27., 10:50

      • Kérdések és válaszok a témakörben: