• Kopaszság

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Májusban operáltak astrocitómával harmadjára . Utána kaptam 30 sugárkezelést . (lineáris gyorsítóval) Két oldalt elég nagy területen kihullt a hajam . Azt mondták az onkológián , hogy rövid időn belül ki fog nőni . Két hónap eltelt , és még semmi növekedés . Az lenne kérdésem , hogy Önök szerint várható-e az újranövés ?

        WEBBeteg szakértő válasza a hajhullás témában

        Kedves Kérdező! A sugár- és kemoterápia blokkolja a hajhagymákat és egyéni érzékenységtől függ, hogy mikor szabadulnak fel a blokk alól. Ez akár hat hónap is lehet. Aggodalomra semmi ok, el fog indulni a hajnövekedés, de akár még több hónap is eltelhet addig. Szoktunk javasolni ilyen esetekben minoxidil 2% tartalmú ecsetelőket, melyek többféle néven vannak forgalomban és vény nélkül beszerezhetőek. Eredendően férfias típusú hormonális kopaszodásra fejlesztették kik, de a legújabb nemzetközi kutatások alkalmasnak találják a tumorterápia következtében kialakult hajhullás kezelésére is. Használata előtt azonban beszéljen kezelőorvosával, mert nem mindenkinek javallt, mivel a vérnyomást befolyásolhatja, ha nagy felületen használja.


        WEBBeteg szerkesztőség

        Kérdés: 2010. október 07., 18:04; Megválaszolva: 2010. október 08., 14:54

      • Kérdések és válaszok a témakörben: