• Májáttétes vastagbélrák

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Májáttétes vastagbélrák Tisztelt Doktor Úr! Köszönöm válaszát, és kérdéseire az alábbi kiegészítést írnám. Pontos megnevezését nem tudom a ráknak, csak, hogy a sygmabél rosszindulatú daganata, másodlagos áttét a májon. Az orvosok azt mondták, hogy mivel annyira tele vannak a belek a daganattal, hogy oldalt már nem is tudták kivezetni a vastagbelet, hanem csak a púp felett. A máj annyira áttétes, hogy egy ép rész nincs rajta. Ezen kívül vesék, tüdő stb. minden negatív. Kb. 2 hónap alatt kb. 15kg fogyott. A máj eredmények, a normális 50 kürüli helyett 300 felett vannak. Így mi az Ön véleménye, meddig élhet még? Előre is köszönöm a válaszát! 2010-09-09 09:59:52 Előzmény: Tisztelt Doktor Úr! Sajnos mostmár Önt kérdezem, hisz bebizonyosodott a legrosszabb. Korábban írtam, hogy apósomnak (aki 77 éves) folyamatosan láza van, felpuffad és rövid időn belül sokat fogyott. Mivel egész életében 1x volt kórházban gyomorrontással és egyetlen gyógyszert sem szedett, semmi baja nem volt, ezért nagyon félt attól, hogy kórházba kell mennie. De sajnos a tünetek miatt már kénytelen volt vállalni mindent. Már minden vizsgálaton túl van, illetve a műtéten is. A vastagbéldaganat a végbélnyílástól kb. 17cm-re van. Minden negatív, viszont a mája annyira áttétes, hogy nem tudnak vele mit csinálni. Pénteken megműtötték, és azt mondták, hogy kirakják a vastagbelét, ez meg is történt, de még nem nyitották meg. Most megint puffad, de talán ma megcsinálják. Tudom mivel jár ez otthon, de kérdésem, hogy, ha már a nagyon fontos méregtelenítő szerv sem tud dolgozni, meddig van még remény az életre? Mire számíthatunk? Neki nem merjük elmondani, hisz boldog, mert túlélte a műtétet. Szerintem magábaroskadna, ha megtudná. Nagyon nehéz! Várom válaszát! Köszönettel: Bobe 2010-08-29 06:40:36

        Dr. Nagykálnai Tamás válasza a vastagbélrák témában

        77 éves máj-áttétes após Sajnos semmi jót nem tudok mondani. A számomra nem értékelhető leírás (mi az, hogy a "púp" felett, vagy mi az, hogy "máj eredmények"?) is elegendő viszont ahhoz, hogy megmondjam: Apósa sajnos haldoklik. Szeressék, babusgassák, mivel nem lehet mást tenni.


        Kérdés: 2010. szeptember 12., 06:23; Megválaszolva: 2010. szeptember 20., 10:01

      • Kérdések és válaszok a témakörben: