• Prosztata szövettan

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Nagykálnai Doktor Úr! Rövid, lecsupaszított szövettan értelmezését szeretném kérni 69 éves férfibeteg részére: 13 blokk, bal 7, jobb 6 PT3bNOMO Gleason score 7 C61 …apex közeli I.és II. síkokban infiltráló daganatszövet látszik, amely a b oldalon a III-as és a VI-os, jobb oldalon pedig a III-as és a IV-es jelzésű prosztatablokkban infiltrálja a proszt. tokját is, és mindkét oldal a bal VII-es és a jobb oldali Vi-os jelzésű blokkbóról készült kimetszésekben a vesicula seminalis állományát is daganat infil…a daganat a számos kimetszésben együttesen kb. a prost. állomány 40%-át érinti Diagn.: Gleason 5, Gleason score 7 Köszönettel

        Dr. Nagykálnai Tamás válasza a prosztata témában

        Prosztata-szövettan: Lényeg: eléggé előrehaladott prosztatarákról van szó (ondóhólyagot is érintette, T3-as nagyságrendű volt, Gleason érték magas). Még nem tudjuk, van-e környéki nyirokcsomó (ezt kismedence MR-el lehet kimutatni), és hogy van-e távoli áttét (ezt csontizotóp vizsgálattal lehet kimutatni). A vér PSA értékét nem írja, de gondolom, hogy magas.


        Kérdés: 2010. július 20., 14:05; Megválaszolva: 2010. augusztus 04., 10:10

      • Kérdések és válaszok a témakörben: