• Fehér vérsejtek

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        A 26 éves rosszindulatu heredaganattal kezelt fiam megkapta az első 5 kemoterápiás kezelést és egy injekciót, amely a kemoterápiás kezelés része, és a vérképe leromlott, most olyan injekciót kap ami a fehérvérsejteket visszaállítja. Milyen növényi eredetű terméket fogyasszon, hogy ami még jobban erősíti a fehér vérsejtek visszaállítását. A bűzafűben milyen vitaminok találhatók, ihatja-e kemoterápiás kezelés alatt.

        WEBBeteg szakértő válasza a kemotrápia, vitamin témában

        Kedves Kérdező!

        A recept nélkül kapható táplálékkiegészítők gyakran azt a hamis hitet keltik a betegekben, hogy mivel recept nélkül lehet azokat megvásárolni, nincs veszélyük. Azonban a kemoterápiás kezelés és daganatos betegségek esetében ez nem így van. Bizonyos kemoterápiás szerek hatásák vitamnok, coenzimek felerősíthetik vagy csökkenthetik, olyan hétköznapi vitamin lépnek a kemoterápiás szerkkel interakcióba, mint a C-, B-, A-vitamin, Aloe Vera, Q10 coenzim. A kezelőovost kérdezzék meg, hogy az adott kemoterápiás szer mellett milyen étrendkiegészítőt javasol. Mielőbbi jobbulást kívánok!

        Üdvözlettel: Dr. Csuth Ágnes, háziorvos


        Dr. Csuth Ágnes
        családorvos

        Dr. Csuth Ágnes
        Kedves Kérdezőnk!
        Kérjük, küldje el a WB szót a következő telefonszámra:

        06-90-642-541
        PharmaPlaza

        Kérdés: 2009-11-01 13:23:50; Megválaszolva: 2009. november 01., 13:23

        Tudjon meg többet: kemotrápia, vitamin

        Egészség? Betegség?

        Nézze meg a WEBBetegen!

        Ezt olvasta már?
      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Tisztelt Doktornő! Kérdésem elméleti jellegű: a szakmai protokoll szerint bármely daganat pleuritis carcinomatosa áttéte abszolút inoperabilitást jelent. Igaz ez arra az esetre is, ha maga a daganat a tüdőben van, és nincs más...
        chonroszarkóma miatt műtöttek eltávolították a jobb lapockámat,felkarcsontot amit protézissel pótoltak. Pet ct: Az ábrázolódó intracranialis területeken kóros FDG eloszlás nem azonosítható.Az orrgaratban dorzálisan és mindkét...
        2013.-ban diagnosztizált emlőtumor miatt 7 kemoterápia és 25 sugárkezelés után 2014-ben a jobb emlő eltávolítását követően újabb kemoterápát kapok! ( tüdőáttét miatt)Az útóbbi pár hónap alatt farcsonti/keresztcsonti fájdalom,valamint...
        Tisztelt Doktornő, a következő problémával fordulok Önhöz, bízok benne, hogy esetleg tud nekem tanácsot adni. Körülbelül augusztus óta folyamatosan a kórházat járom, először torokfájással, aztán hetekig tartó orrdugulással jártam a...
        Tisztelt Dr.úr! A csatolt kèpet szeretnèm ha leforditaná emberibb nyelven! Tavaly vastagbel-daganatot diagnosztizáltak! Nem vettèk ki,nem volt műtèt csak egy sztóma kihelyezès törtènt! Felvettem 5kemoterápiát azután sorba jöttek a ct...
        Tisztelt Doktornő! Az alábbi kérdésem lenne: A tüdőrák klinikai besorolása, a kezelések hatására, kemoterápia, műtét változik-e. A jelenlegi besorolás T2N2M0 Válaszát, köszönöm.
        A IV. agykamra középállású. A supratentorialis kamrarendszer átlagos tágasságú, középállású. Az extracerebralis liquortér jobb oldalon a pons közelében szűkebb, egyéb localisatioban átlagos tágasságú. Korábban a cerebellum területén...
        A mellékelt eredmény értékelésében kérném a segítségét .köszönöm
        Tisztelt Doktor Úr! Édesapám prosztata szövettani vizsgálatára az alábbi leletet kapta: Makroszk. leírás: I. Négy kis szövethenger e.b. II. Apró szövethengerkék e.b.( Dr. I, ÁÉ) Mikroszk. leírás: I. Mindegyik szövethenger tartalmazza...
        Jo napot! Anyukam most korhazban van.meg szeretnem erdeklodni en azt hogy mit lehet tenni abban az esetben ha eggy honapja tudta meg hogy a bal petefeszkin daganat van foszlanyok vannak rajta azt mondta az orvos es most sugarazzak es kap feher kemoterapiat...
        Kedves Doktornő! Páromat két éve operálták heredaganattal, sugárkezelés nem volt szükséges. Jelenleg 2-3 havonta kell vérvételre és ultrahangra mennie. Érdeklődnék, hogy (talán pont a betegség elől való menekülésként???)a felépülése...
        Tisztelt Doktornő. Èdesanyám 5 ève rákbeteg, átesett több műtèten, sugárkezelèsen( 5 èv alatt több különböző fajtát kapott megszakítások nèlkül) legutóbbi sugárkezelès 5 alkalommal volt 2 hete volt az utolsó, azóta állapota...
        Tisztelt Doktor Úr! A férjem csontrák-tüdőrákban szenved. A betegséget 1 évvel ezelőtt diagnosztizálták. Kapott kemoterápiás és sugár kezelést.A kezelések nem hozták meg a várt eredményt. Jelenleg nem kap kezelést, a betegség nagyon...
        Tisztelt Doktornő Doktor Úr! Azért fordulok Önhöz, mert teljesen tanácstalan vagyok a nekem kiírt kezeléssel kapcsolatban. Röviden a betegségem története: A jobb oldali petefészkemen 12 cm es ciszát diagnoztizáltak.Ami ilyenkor következik:...
        Tisztelt Doktor/Nő!!! Édesapámnak(58éves) 2012-ben térdműtétje volt atroszkopsan porc szilánkok eltávolítása miatt majd 2013-ban rosszindulatú prosztatarákkal műtötték sikeresen!!!A műtét előtt csináltak nála csont izotóp vizsgálatot...
        Üdvözlöm! Azt szeretném megkérdezni,hogy az egyik kedves ismerősömnek az onkológusa nem akart felírni egy infúziót.Magáról az infúziórol egy másik orvos tájékoztatta. Ha szeretné megbeszélni egy másik onkológussal,aki esetleg távol...
        Tisztelt Doktor úr/úrhölgy! Édesanyámmal kapcsolatban lenne kérdésem, három hónappal ezelőtt kezdődtek széklet problémai, és jó egy hónapja ehhez társult szinte napi szinten hányas. Lelki okokra gondoltam, mivel el kellett hagynia...
        2013.novembertől 2014.januárig garatrák miatt sugárterápiára jártam.A terápia Hál isten sikeres volt.De állítólag(?) a sugárkezeléstől úgy bedagadt torkom,hogy légcsőmetszést kellet csinálni!A műtét után (ami nagyon fájt)az...
        Tisztelt Doktornő/Doktor Úr! 49 éves vagyok,betegségről nem tudok, fél éve hagytam abba a dohányzást. Szűrővizsgálati célból évente megyek teljes vérképre (tumormarkerek is) hasi UH-ra és 2013 októberben voltam CT-s tüdőszűrésen is,...
        Tisztelt Dr. nő/úr! Már korábban is írtam önöknek. Kaptam is rá választ amit nagyon köszönök. Most egy új fejlemény jelentkezett betegségemmel kapcsolatban és kíváncsi lennék az ön véleményére. Sajnos az Angol orvosokba nem nagyon...