• Mellhártya daganat

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kedves doktor úr/nő!

        Keresztapámnál rosszindulatú mellhártyadaganatot állapítottak meg. Nem lehet műteni, olyan helyen van. Kemoterápiát és gyógyszert fog kapni. Mik az esélyei? Kérem sűrgős válaszát, mert nagyon aggódunk érte. Köszönettel

        Egy családtag

        WEBBeteg szakértő válasza a mellhártya daganat témában

        Tisztelt Kérdező!

        Sajnos nem írja le keresztapja mellhártya daganatát (szövettanát). Ilyen módon csak nagy általánosságban lehet beszélnI: sajnos a mellhártya-daganatok jelentős része máshonnan származik (más helyen - pl. bélben, vesében, hasnyálmirigyben, gyomorban, stb. lévő primér rákos daganat áttétele). Ezért legtöbbször már egy előrehaladott - esetleg észre sem vett - eredeti daganat szóródását jelzi, és már kezdetben sem jók a kilátások.


        Ha véletlenül mégis egy mellhártyáról induló daganatról van szó, akkor lehet jóindulatú, közepes indulatú, és rossz indulatú. Sajnos, csak nagyon ritkán jó indulatú (lipoma, fibroma, stb.). Mindenképpen műtéti eltávolításra kell törekedni, minden esetben, hiszen sugárral, vagy /és gyógyszerekkel nem meggyógyítható, csak "kezelhető". Ha rosszindulatú a szövettan, például malignus mesothelioma, akkor nem sok mindenre számítson, akkor bizony nagy baj van.
        Orvosával beszélje meg, ha viszont elküldi a szövettani eredményt, bővebbet tudok mondani.

        Üdvözlettel: Dr. Nagykálnai Tamás


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-04-02 14:05:01; Megválaszolva: 2011. szeptember 22., 15:09

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Tisztelt Doktornő! Az alábbi problémámmal kapcsolatban szeretném a tanácsát kérni: 2017 novemberében voltam mammomráfiai vizsgálaton ahol megállapították, hogy a bal mellemben egy rosszindulatú csomó van. "2018.01.10:Adenoticus állomány....
        Tisztelt Doktornő! Voltam teljes laboron, ahol teljes vérképet csináltattam ezek az eredmények: Pár érték nagyon határeset. A vérsüllyedésem 18 A fehérvérsejt 11, Amik nagyon határértékek, magas irányba tolódik. A Hemoglobin...
        Tisztelt Baki Márta, a következő problémával kapcsolatban kérem véleményét/tanácsát: ez év január elején feleségemnél a következő tünetek jelentek meg - erős, folyamatos vándorló fejfájás -folyamatos émelygés, hányinger...
        Tisztelt Doktor Úr! Nagyapámnál már már régebben tüdődaganatot állapítottak meg. Először a bal felső lebenyét vették le. Egy kis időre elmúlt a daganata. Több évig nem mutatott krónikus elváltozást. Tavaly elkezdték az opdivo...