• Haemangioma a májban

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Has-kismedence CT vizsgálata

        Natív és iv. kontrasztanyagos sorozat készült.

        A pancreas rendben. A máj nagysága és szerkezete normális. A 6. segmentumban egy 2 cm-es, natívan hypodens artériásan hypodens, vénásan szél felől betelitődni kezdő és a késői vénás fázisban homogenen betelődő góc van. Az epeutak az epehólyag és a vesék és a lép valamint a kismedence békés.

        Vélemény: a májban látott elváltozás haemangiomának felel meg.

        E vélemény alapján mi lehet a következő lépés és kezelés?

        Esetleg mútét vagy gyógyszeres kezelést is alkalmazhatnak?

        Köszönettel

        Józsa Tibor

        WEBBeteg szakértő válasza a heamangioma témában

        KedvesTamás!
         
        A leírt elváltozás valóban haemangioma lesz, mely mérete miatt teendőt nem igényel. Az 5 cm alattiaknál csak követés szükséges. Nincs gyógyszeres kezelés, de már, ahogy írtam nem is szükséges.

         

         Dr. Boros Miklós


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-03-14 00:28:28; Megválaszolva: 2011. szeptember 14., 10:01

      • Kérdések és válaszok a témakörben: