• Sugárkezelés

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő!/Doktorúr!

        Azt szeretném megkérdezni, hogy anyukám jövő héttől sugárkezelést kap, 27 alkalommal, (vastagbéldaganata volt, amit műtéttel eltávolítottak), hogy a sugárkezelés után ill. alatt találkozhat -e az unokájával, aki 12 hónapos!?

        Nagyon különböző vélemények vannak, kockáztani nem akarunk!

        Budapesten kapja a sugárkezelést minden egymást követő munkanap! De nem kell befeküdnie, naponta bejár majd!

        Nemtudjuk, hogy nem káros -e a 12 hónapos babára?

        Védőnőnk szerint ne találkozzanak, ezért szeretném megtudni!

        Nagyon köszönöm a választ!

        Üdvözlettel : Mónika

        WEBBeteg szakértő válasza a sugárkezelés témában

        Tisztelt Kérdező!

        Nyugodtan mehet a Mama a család, kisbaba stb közelébe, hiszen nem helyeznek el benne sugárforrást (mondjuk nem kap izotópot, hanem külső sugárforrásból pár perces kezelést kap egy asztalon fekve). A sugárforrás Budapesten marad.
        Olyasmi ez, mintha pl. mellkas röntgenre (tüdőszűrésre) járna be naponta.
        Semmiféle sugárveszély a környezetre nézve ilyen módon nincs.

         Dr. Nagykálnai Tamás


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-02-17 22:49:02; Megválaszolva: 2011. szeptember 06., 14:49

      • Kérdések és válaszok a témakörben: