• Kemo után lábzsibbadás.

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Édesanyámnak a kemoterápia után érzéketlenné váltak a kéz és lábújjai valamint a talpa.Erős fájdalmat érez a bokája környékén és az alsó lábszárában amire erős fájdalomcsilapítót szed.Azt szeretném megkérdezni,hogy ez mitöl van és mivel lehet ezt gyógyítani? Elóre is köszönöm a válaszát.Tisztelettel Gömze János

        WEBBeteg szakértő válasza a lábzsibbadás témában

        Tisztelt Kérdező!

        Először is, nem írja, hogy milyen alapbetegsége van a Mamának.
        Másodszor nem írja, hogy milyen gyógyszereket (kemoterápiát) kapott.
        Nagyon nehéz a semmi információról véleményt mondani, de megpróbálok:
        Vannak betegségek, melyek a gerincet érintik, az onnan kilépő idegek bőven okozhatnak érzésbeli zavart (pl. lábzsibbadást), sőt, érzéketlenséget, valamint mozgászavart, legrosszabb esetben bénulást is.
        Másrészt vannak gyógyszerek, melyeknek a mellékhatásai között a perifériás idegek (pl. a gerincből az alsó végtag felé haladó idegek) gyulladása (neuritis, perifériás neuropátia) is előfordul.
        Információk iányában fogalmam sincs, hogy most éppen miről van szó. Meg kellene kérdezni a Mama orvosát.

         Dr. Nagykálnai Tamás

         


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-02-10 08:57:37; Megválaszolva: 2011. szeptember 02., 14:46

      • Kérdések és válaszok a témakörben: