• Diagnózisról tájékoztatás kérés

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kedves Doktor Úr!

        A férjem végbél daganatos, státusaT3N1M0, 1/2évig kapott komot /5FU/ 5hétig LINO-t mult héten volt kontróllvizsgálaton az onkológus a diagnózishoz a következőt írta. Carcinoma /hámsejt dagi/ de mit jelent a sebaceum C44?

        Válaszát előre köszönöm Márta

        WEBBeteg szakértő válasza a vastagbéldaganat témában

        Tisztelt Kérdező!


        Azt írja, hogy a férjének T3/N1/M0 végbél-daganata volt, fél évig kezelték kemoterápiával, és most az onkológus hozzáírta, hogy carcinoma sebaceum (C44).
        A Carcinoma sebaceum kifejezés leginkább a bőr, az arcbőr faggyú-mirigyeiből induló daganatot jelzi (eleinte nagyon hasonlít a "mitesszer" szóval jelölt dologhoz), de előfordulhat más szervekben is, például a vastagbélben igen ritkán. Nem tudom, hogy most a férje onkológusa ugyanarra a régi végbél-vastagbél daganatra vonatkozó megjegyzést tett, vagy van a férjének egy másik daganata is, pl. az arc bőrén.
        Leginkább tőle kellene megkérdezni.

        Üdvözlettel:

         Dr. Nagykálnai Tamás

         


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-02-08 17:04:04; Megválaszolva: 2011. szeptember 02., 14:04

      • Kérdések és válaszok a témakörben: