• Mellrák után, csontáttét

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktorúr! Négy és fél éve megmütöttek meldaganattal és a nyirokmirigyeket is eltávolították- nem vágtak le a mellem, harmadfokú carcinoma volt, kaptam 6 kemot. és 34 sugárkezelést, utána Tamoxifen. Most őszig jól voltam, mikor a lapocka közti csigolyám kezdett fájni, röntgen, kezdődő spondilozist állapítottak meg. Jártam gyógytornára, meg masszázsra- sajnos egyebet nem ajánlottak, de ez elmúlott. Mire befejeztem a fenti kezelést, lemerevedett a derekam, nem tudtam hajolni, utána fájt is, a reumatologus elküldött CT-re h kizárja a diszkuszsérvet. Közben átlósan az egész hátamon begyulladtak az idegek. A CT-n csontáttétet állapítottak meg. Egyébb vizsgálatot nem csináltak semmit. Elküldtem a CT felvételeket egy másik radiologusnak, aki azt nyilatkozta h abbol semmi diagnozist nem tudnak megállapítani. Mikor pihenek egyáltalán nem fáj, csak mozgásra és gyenge a derekam, nincs erő benne, enni, alunni jól tudok, más tünetem nincs. A gyulladás előtt volt kb 2 hét étvágytalanságom és székrekedésem, kb 1 hónapig éjjel nagyon izzadtam. Kérem véleményét, ha lehetséges- előre köszönöm. Végigolvastam az összes kérdést feleletet, sok mindent megtudtam, köszönöm!

        WEBBeteg szakértő válasza a csontrák témában

        Tisztelt Kérdező!

        A csontáttétet leginkább csont-izotóp vizsgálattal lehet igazolni. Ezt sürgősen meg kellene szervezni.
        Amennyiben valóban csontáttétek vannak, akkor a biszfoszfonát gyógyszercsalád egyik-másik tagja (Bonefos, Bondronát, Zometa) sokat segíthet. Ezek vannak tablettás, kapszulás és intravénás infúziós formában. Persze utóbbi az igazán jó- mert a tablettáknál kérdéses a felszívódás.
        Jobbulást,

         


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2008-12-04 09:49:11; Megválaszolva: 2011. augusztus 18., 09:45

      • Kérdések és válaszok a témakörben: