• Mi lehet ez?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Nő/ Úr!  Nagyon aggódom a férjemért mert 8 évvel  ez elött hosszu ideig (7 évig)egy öntödében dolgozott és az akkori munkatársai közül többen szenvednek daganatos betegségben (máj).Ezért elment egy ultrahangos vizsgálatra ahol a következőket állapították meg:Máj mérs. nagyobb, jobb lebenyében, a májkapu közelében 2x2 cm-es echodús solid képlet van.  Lép mérs.nagyobb hilusi vastagsága nagyobb 50 mm, echoszerkezete homogén.   3 hónap mulva controll esetleg ct javasolt az ultrahangos orvos. A férjem  38 éves nincsenek panaszai nnem fáj neki sehol, szeretném tudni  mit jelentenek ezek? Mennyire veszélyes? Válaszát előre is köszönöm. tisztelettel egy aggodo feleség.

        WEBBeteg szakértő válasza a májelégtelenség témában

        Tisztelt Kérdező!

        Fogalmam sincs egy leírás alapján, hogy a 2 x 2 cm-es echo-dús szolid képlet micsoda a májban. El kellene menni CT-re is, mert akkor közelebb jutnánk a dologhoz.
        Ha nem növekszik, nem kell bántani, de jó lenne tudni, hogy mi ez?
        Más:
        Az öntödei barátoknál kiderült, hogy primer májrákjuk volt? Nem nagyon hiszem. Ha igaz lenne, be kell csukni az öntödét!

         


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-01-27 15:58:58; Megválaszolva: 2011. augusztus 26., 11:42

      • Kérdések és válaszok a témakörben: