• Gyógyulás

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktorő! 2 éve vagyok beteg ugyanazon fájdalmakkal.1 éve negativ leleteimmel ellentétben utolsó pillanatban mütőttek petefészek cisztával.2008.06.30.volt az utolsó kemóterápiás kezelésem, s álapotom nem javult, rosszabb lett.Étvágytalanság, nagy fáradékonyság, láz,bal melkas alatt szúró éles fájdalom ami a gerincemben végződik.Hányás, hasmenés,telitett érzés.Bal kéz zsibbadás lábfejek görcsös fájdalma,tértől hol le hol fel érdes fájdalmak.Vzeletben 23%vvt.Sebész,urológus 3 perces vizsgálata 3 órás várakozás után, negatív, miután megtudták onkológiai beteg.Viszont kaptam erős fájdalom csillapitót.2008.decemberben volt az utlsó tomor markett vizsgálatom, mely értékhatáron belül van, de folyamatosan emelkedik.Szeretnék megszabadulni a fájdalmaktól s egészséges emberként jó lenne élni.Viszont belefáradtam, hogy egyik orvostól a másikig küldözgetnek, görcsben kínlódva 3-4 órákat üljek az orvosi rendelők ajtaja előtt, hiszszívességet tesznek azzal, hogy mivel nem kértem 3-4 héttel eelőtt indőpontot, egyáltalán fogadnak.2 éve szenvedek,félrekezeltek,ennek a kárát én éltem meg, s most ott vagyok ahonnan elindultam.Kérem segítsen, nem bírom tovább! Üdvözlettel:G.Mária

        WEBBeteg szakértő válasza a petefészek daganat témában

        Tisztelt Mária!

        Mit jelent, hogy "utolsó pillanatban" műtötték petefészek cisztával.
        Kivették a petefészkeit?
        Mi volt a szövettan? Valószínűleg petefészek-daganat volt, ha kemoterápiákat kapott. Ha a tumor-marker (CA-125) folyamatosan emelkedik, azt nem szeretjük.
        Miért ücsörög órákat a különféle orvosi rendelőkben, miért nem megy az eredeti gyógyszeres kezelést végző onkológusához? Arról nem beszélve, hogy speciális fájdalom-szakrendelések is vannak országszerte, az onkológusa biztos tudja a lakhely szerint a legközelebbit. Oda kellene panaszai miatt elmenni, ott tudják a legkorszerűbb fájdalomcsillapítási eljárásokat, gyógyszereket, stb.
        Azt írja, félrekezelték. A daganatokat (rákot) nem az orvos csinálja. Az orvos csak MEGPRÓBÁL segíteni. Kétségtelen, hogy ez nem mindig sikerül.

         Dr. Nagykálnai Tamás  

         


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-01-29 13:50:47; Megválaszolva: 2011. augusztus 26., 11:08

      • Kérdések és válaszok a témakörben: