• Tüdőbetegség

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Nő / Úr.
        Az lenne a kérdésem hogy milyen tünetei vannak a jó indulatú tüdődaganatnak?
        A másik kérdésem pedig az,hogy ön szerint asthmám van-e , ha fekszek vagy fekvés köben a lábamaimat a hasamhoz húzom,akkor a tüdőmnél olyan érzést érzek mint amikor a macskák fekvés közben ilyen furcsa doromboló hangot adnak ki,de ezt csak én érzem és nem is sipol a tüdőm.De viszont ha állok akkor ez a doromboló hatást már nem érzem a tüdőmnél.
        Ön szerint ez mi lehet ?

        WEBBeteg szakértő válasza a tüdőbetegség témában

        Tisztelt Kérdező!


        Sajnos a tüdődaganatoknak nincs semmilyen korán felismerhető tünete. A mellkas felvétel és a mellkas CT leírhat korábban nem látott elvátozásokat a tüdőben. Ezt bronchoszkópiával vagy valamilyen sebészi beavatkozással igazolni kell és csak a szövettan mondja ki, hogy benignus vagy malignus( jó vagy rosszindulatú) a folyamat.
        Az Ön által leírt tünetek egyike sem jellemző asztmára. Ha a mellkasához szorítja a combját ezzel szükíti a légutakat és az itt mozgó levegő ad doromboló hangot. Ha feláll elmúlik, mert már nem nehezedik a mellkasra nyomás.

        Tisztelettel:

        Dr. Brugós László  pulmonológus-allergológus

         


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-01-07 15:12:10; Megválaszolva: 2011. augusztus 24., 09:39

      • Kérdések és válaszok a témakörben: