• Cytologia

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        köszönöm a válaszukat.Voltam sebésznél,aki biopsziát javasolt.Ez meg is történt.Az eredményt megkaptam:Mikroszkóposan a kenetben élénk festődést mutató,helyenként szemcsés,amorph massza hátterében többmagvú idegentest típusú óriássejtek mellett elvétve egy-egy daganat gyanúját keltő sejt alak is fellelhető.Ez utóbbiak magja kifejezett polimorphiát mutat,számos nagyobb magot látunk,melyek chromatin állománya durva rögös,és bennük kifejezett a nucleolus.Ez utóbbi sejtek száma azonban a biztos diagnózishoz kevés.Kérem írják meg nekem mit jelent ez!

        WEBBeteg szakértő válasza a cytológia témában

        Tisztelt Kérdező!

        Azt jelenti, amit az utolsó sor ír: kevés a sejt a biztos diagnózishoz.
        Javaslom az elváltozás kimetszését (ez talán csak tűszúrásos "biopszia" volt?).


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2008-12-18 09:40:32; Megválaszolva: 2011. augusztus 22., 08:26

      • Kérdések és válaszok a témakörben: