• Melanóma

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Egy hónapja műtöttek le a hátamról egy, mint utólag sajnos kiderült, melanómát. A szövettanon a következő: Melanoma malignum cutis dorsi, superficialisan terjedő typus Verticalis növekedési fázis Clark Level III Breslow 0,8 mm TNM státusz: pT1a regresszió nincs Az bőrgyógyász szerint ez még egy időben elkapott daganat, semmiféle kezelést nem írt elő. 2 hónap múlva kell visszamennem kontrollra hasi UH és hónaljUH eredményekkel. Kérdésem az lenne, hogy ön szerint megnyugodhatok ezzel az ellátással, nem kellene valamilyen kezelésen átesnem (pl. interferon), illetve, hogy Ön szerint mennyi az a minimális idő, amit várnom kell a terhességgel. 30 éves vagyok, és lassan szerettünk volna egy kisbabát. Válaszát köszönöm!

        WEBBeteg szakértő válasza a melanóma témában

        Tisztelt Kérdező!

        Megnyugodhat, ez a megfelelő ellátás, amit kapott. Interferont csak nyirokcsomó áttét esetén szoktunk alkalmazni. Mivel nem kap semmilyen kezelést a műtét után, a gyermekvállalást nem akadályozza semmi.

         Dr. Bodnár Edina bőrgyógyász


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2008-11-24 21:58:15; Megválaszolva: 2011. augusztus 17., 08:38

      • Kérdések és válaszok a témakörben: