• Kérdés

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kedves Doktornő! Ma a kutyám (nem erőssen) beleharapott a mellembe, és nagyon fájt. Mostanra elmúlt a fájdalom. Nem lesz ettől semi bajom emlőrák ilyesmi? ellőre is köszönöm a válaszát(14éves agodó lány)

        WEBBeteg szakértő válasza a mell témában

        Tisztelt Kérdező!

        Persze, hogy fáj a melle, hiszen ez egy igen érzékeny szerv.
        Lehet, hogy bevérzés is keletkezett kék, majd zöld, később megsárguló folttal.
        Pár nap-egy hét alatt lényegesen javulnia kell.
        Semmi köze az emlőrákhoz, ütéstől, balesettől nem kapunk rákot, az egy sokkal bonyolultabb élettani folyamat, mely a sejtek genetikai jellemzőinek megváltozásából áll: szaporodnak, és egyre szaporodnak a sejtek, nem hajlandók leállni, infiltrálják a környzetet, átbújva az érfalakon más (idegen) szervekbe szóródnak, stb. Ennek a folyamatnak semmi köze a traumához.
        Jól kinéznénk, ha így lenne: a boxolók az arcukon, a focisták a lábukon, a dzsúdósok mindenhol, a lakatosok-kovácsok-autószerelők a kezükön, stb.stb. rákot kapnának. Ez nincs így.


        Kézcsók

         Dr. Nagykálnai Tamás onkológus


         


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2008-11-23 20:07:41; Megválaszolva: 2011. augusztus 16., 15:06

      • Kérdések és válaszok a témakörben: