• Vélemény

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Szeretném megkérdezni,hogy a férjem szövettani lelelete mit jelent . Az magyarul is oda van irva,hogy a holyag rosszindulatu daganata. Én próbáltam már megnézni szotárakba és szeretném megkérdezni,hogy jól gondolom -e Egy rosszindulatu szemölcs a hólyagon? Illetőleg lehet-e attól,hogy kb, 1O éve vérhigitót szed / kb, l éve plavixot és sycumárt is/ Mitomycin C Kyova 2 mg port /injekcióhoz/ adnak tiz adag van benne / tizszer adják?/ Ezt miért adják- ez kemoterápia? Kiújulhat-e ez a betegség, mikor és milyenek az életkilátásai. Semmi próbléma nem volt csak hasi ultrahangot csinálták és ott látták meg idén augusztusban.Semmiféle vérzés és fájdalom nem volt. Eztán 3 havonként holyagtükrözést csinálnak? Vagy ez CT -vel és UH megállapitható? A lelelten ez van irva Mikroszkopos leirás Mikroszkoposan HE festés után papilláris transitionalis sejtes daganatszövet fragmentumok azonosithatok reakciómentes vizenyős kötőszöveti stromával összefüggésben Simaizon a prepráutmban nincsen. A daganat sejtek enyhe foku polymorphiát polychromasiat mutatató fellazult magokkal birnak 7 sejtréteget meghaladó számú rétegben boritják a kötöszövetes tengelyeket osztodó sejt nem látható. A kötöszövet felé a daganatsejt fészkek éles határt mutatnak lobos reakció nem látható Difinitiv stroma invázió a morphologióai jelei a vizsgált keresztmetszetekben nincsenek jelen. Vélemény Papilláris non invaziv Grade-I differenciáltságu fokú transitionalis sejtes carcinoma fragmentált részletei a vizsgált anyagban.

        WEBBeteg szakértő válasza a hólyagrák témában

        Tisztelt Kérdező!


        Férjének sajnos hólyagrákja van. A megjelenése szerint lehet "papilláris" (itt erről van szó), ami bizony a szemölcsre hasonlít.
        Ez a jobbik eset, mert nem lap szerint, mélyen infiltrálva terjed, hanem inkább felszínesen, szinte kivirágzik a nyálkahártyáról.
        Jó jel, hogy Grade 1, azaz a legenyhébb fokozatú, kevés a sejtosztódás a mikroszkóp alatt.
        Jó jel szintén, hogy nem szűri be, nem infiltrálja a mélyebb rétegeket sem.
        Végig kell csinálni a Mitomycin hólyag-öblítéseket, remélhetőleg az összes daganatos sejt leválik és kipisili.
        Sajnos, a hólyagrák kiújulásra elég erősen hajlamos, tehát rendszeres kontrollok kellenek majd, és kiújulás esetén azonnal újbóli kezelés.
        Az ilyen felszínes hólyagrákkal sok-sok évet lehet élni, csak állandó urológiai ellenőzés alatt.

        Jobbulást: Dr. Nagykálnai Tamás


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2008-11-20 15:23:11; Megválaszolva: 2011. augusztus 16., 13:16

      • Kérdések és válaszok a témakörben: