• Mitöl lesz a jóindulatú daganat?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Úr! cytológiai vizsgálat eredménye:C1 és C2 az összes.Nem cisztának állapitották meg ezeket hanem solid képletek.A menstruációm minden hónapban rendszeresen megjön napra pontosan,fogamzásgátlót nem szedek.Az a bizonyos szerelmem be nem teljesült,ugyanis egyoldalú.Rendszeres nemi életet nem élek.Akkor lehetséges,hogy ez a szerelmi bánat okozhatta az elváltozást..és ha ez elmúlna,lehetséges hogy ezek a daganatok is elmülnak vele párhuzamosan? köszönöm válaszát!!!

        WEBBeteg szakértő válasza a daganat témában

        Tisztelt Kérdező!

        Újra csak mondom, hogy nem tudom, mitől lesz.
        Csak úgy lesz, hiszen a mirigyes szervekben (tejmirigy, pajzsmirigy, hasnyálmirigy, stb.) sokszor keletkeznek ciszták, jóindulatú, de sajnos rosszindulatú daganatok is, úgynevezett mirigysejtes elváltozások. Ezek a szervek hormonális befolyás alatt állnak, örökké kapnak utasításokat föntről a hipofízis felől, de ők maguk is speciális fehérjéket (hormonokat) készítenek és válaszatnak ki. Innen a nevük: mirigyek. Ennek az örökös munkának a során bizony egy-két selejt is keletkezhet - így van ez még a Mercedes autógyárban is.
        Valahogy így lehet elképzelni.
        A C1 és C2 citológiájú "elváltozások" (nem is betegségek) semmiféle kezelést nem igényelnek.

         


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2008-11-11 15:49:08; Megválaszolva: 2011. augusztus 15., 10:32

      • Kérdések és válaszok a témakörben: