• Eccrin carcinoma

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor! Egy közeli ismerősömnél három éve egy ecrin carcinoma nevű rossz indulatú bőrelváltozást találtak, melyet eltávolítottak,utána megkapta a szükséges kezeléseket és visszajárt kontrollra. Azt mondták áttétet nem képezhet, ennek ellenére tavaly szeptemberben kiderült hogy csontáttétet okozott, majd bekerült a nyirokrendszerbe is. Az ismerősöm már 7 kemókezelésen és több sugárterápián is túl van (sziklacsonton keletkezett áttét nyomja a látóideget).Többfajta táplálékkiegészítőt kipróbált és csinálja a gersonterápiát is.Kb 1 hónapja elesett és pont arra a lábára ahol az áttét is van.Látható sérülés, törés nem történt, de azóta elviselhetetlen fájdalmai vannak, és ezzel kapcsolatba lenne egyik kérdésem: Milyen fájdalomcsillapítót szedhet, mivel a kemó miatt májkárosodása van, és a legtöbb fájdalomcsillapítónál ez probléma, nem tudjuk melyik az a gyógyszer melyet szedheti alternatív megoldások is érdekelnek.Másik kérdésem, hogy olvastunk Royal Raymond Rife féle módszerről, erről mi a véleménye, esetleg egy weblap cím, vagy újság ahol többet tudunk olvasni új kutatásokról és azok eredményeiről is. Válaszát előre is köszönjük!

        WEBBeteg szakértő válasza a eccrin cacinóma témában

        Tisztelt Kérdező!

         Eccrin tumorok előfordulnak a bőrben. Jóindulatúak. Rosszindulatú formájuk szörnyű ritka betegség, talán három-öt lehet évente Magyarországon, nem tudom.
        Amennyiben az adenocarcinomás (mirigysejtes rák) formája van jelen, nagyon gyakran áttétet ad, életveszélyes daganat.
        Ismerősének csontáttéte is van.
        Ez a betegség ilyen formában NEM GYÓGYÍTHATÓ.
        Kezelhető, de nem gyógyítható.
        Butaságokra ne költsön: táplálékkiegészítőket szed, miért táplálja a daganatot? Vagy csak saját magát? Honnan tudja, hogy a XY vitamin, erősítő-anyag, sb. nem éppen a daganatot fogja erősíteni. Honnan tudja az az  anyag, hogy melyik sejtet kell erősítenie és melyiket pusztítania? Ilyen anyagok vannak: például ilyenek a cytotoxikus anyagok, a kemoterápia.


        A Gerson-diéta egy egyszerű butaság, sőt ártalmasnak is nevezném.
        A Royal Rife doktorról meg annyit, hogy zseniális lehetett, csak semmi nem igazolódott a lázálmaiból. Sem a mikroszkópja, sem a rákgyógyító elektronikus eszköze. Ausztáliában, USA-ban nem engedélyezett, sőr tiltva van, mert több - egyéb, klasszikus módszerekkel gyógyítható - rákos beteg halt bele a "kezelésnek" nevezett valamibe.
        Nem engedélyezett ( vagy hivatalból tiltott) módszerekkel nem érdemes kisérletezni.
        A fájdalomcsillapítót nem tudom e-mailen keresztül megmondani. A többféle típusú fájdalomból milyen típusú fájdalma van és milyen erős ez? Mit szed? Altatót szed-e, NSAID-ot szed-e már? Tapaszt hord? Kábítószert kap-e? Milyen májkárosodása van? Stb. Semmit sem tudok róla. A hozzá közelálló orvossal, háziorvossal beszélje ezt a kérdést meg.
        Sajnos nem tudok jókat jósolni az ismerősnek.

          Dr. Nagykálnai Tamás onkológus


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2008-09-28 18:31:01; Megválaszolva: 2011. augusztus 09., 08:43

      • Kérdések és válaszok a témakörben: