• Vizsgálat

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        TISZTELT DOKTORNŐ! MÉRHETŐ, MEGÁLLAPÍTHATÓ VIZSGÁLATTAL A RÁKRA VALÓ HAJLAM?? KÖSZÖNETTEL ŐSZINÉ

        WEBBeteg szakértő válasza a szűrővizsgálatok témában

        Kedves Kérdező!

        A rákra való hajlamot vizsgáló eljárás egyelőre nem létezik. De egyes szervek daganatos elváltozásainak korai felismerését lehetővé teszik a szűrővizsgálatok, amelyeket rendszeres időközönként érdemes elvégeztetni a minél korábbi felismerés reményében pl.emlő, méhnyak, prosztata, vastagbél, szájüreg  rákjai esetében.

        A rákra való hajlam függ az öröklött tényezőktől, a beteg munkájától, ill. környezetétől is.A  dohányzás és a túlzott alkoholfogyasztás elkerülésével, az egészséges táplálkozással és a rendszeres testmozgással csökkenthetjük a rák kialakulásának a kockázatát.

        Dr. Jóna Angelika

         


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2008-04-30 22:04:49; Megválaszolva: 2011. július 28., 07:35

      • Kérdések és válaszok a témakörben: