• Meg lehet gyógyulni méhnyakrákból?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Három évvel ezelőtt -zárójelentés adatai szerint - Endometrium rosszindulatú daganatot diagnosztizáltak édesanyámnál. Műtét adatai: TAH+BSO+lymphadenectomia retroperitonealis. A szövettani vizsgálat nem tudta megállapítani, hogy méhtesti, vagy méhnyakrák volt-e. Kb. egy hónappal ezelőtt vérzéses tünetek léptek fel. Egy héttel ezelőtti vizsgálat szerint az "Endometrium rosszindulatú daganata" kiújult. Jelenleg a szövettani eredményre várunk. Szeretném tudni, hogy ennek a daganattípusnak -három év tünetmentesség után- milyen gyógyulási esélyei vannak? Gyógyítható-e a betegség, mire kell felkészülnünk?

        WEBBeteg szakértő válasza a méhnyakrák témában

        Kedves Kérdező!

        Attól függ, hogy milyen sejttípust találnak, mert lehet, hogy lehet sugarazni, de lehet, hogy kemoterápiás kezelésre lesz szükség. Azt ne kérdezze tőlem, hogy az édesanyja meg fog- gyógyulni, mert ezt nem lehet előre megmondani. Azon is múlik milyen a szövettan, meg persze milyen a kezelésre a reagálás. Bízzunk abban, hogy minden rendben lesz és egészséges lesz az édesanyja.

        Üdvözlettel: Dr. Zsirai László 




           
         
         


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2008-09-11 15:00:38; Megválaszolva: 2011. augusztus 05., 10:45

      • Kérdések és válaszok a témakörben: