• Haemangioma?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Két nappal ezelőtt Uh vizsgálaton voltam,mivel hogy 2007.májusában egy melanomát(0,95mm vastagságu volt) távolitottak el a bal lábszáramról,és ezért 3-4 havonta járok UH vizsgálatra,amely mindig negatív eredményeket adott.A mostani vizsgálaton is minden rendben volt csak a következő lelet leírást kaptam.A hepar norm.nagyságú,homogén szerkezetű,a VIII as segmentumban hátul egy 8 mm-es echodús képlet van,az állományban egyéb gócos eltérés nem látható. vélemény:a heparban haemangioma. A kérdésem az volna ezzel kapcsolatban,hogy az Uh vizsgálat alapján az én előzményeimmel nem volna-e szükség más vizsgálatokra is?Vagy UH vizsgálattal 100%-san megállapítható hogy ez egy haemangióma és nem más rosszindulatú daganat?

        WEBBeteg szakértő válasza a haemangioma témában

        Kedves Kérdező!

        A melanomája miatt évekig ellenőrizni kell. A hasi ultrahang vizsgálattal a májban látott "valami" nagy valószínűséggel hemangioma (echo-dús képlet).
        Az UH vizsgálat a (számunkra nem hallható) hangon alapul.
        A Röntgen-vizsgálat (a CT egy modernebb forma) a Röntgen-sugaraknak a fényképező filmre való hatásán alapul.
        A mágneses rezonancia (MR) az igen erős mágnesség által keltett molekuláris átrendeződést méri.
        Tehát 3 féle vizsgáló módszerünk van. Ha kételkedek az egyikben, megcsináltatom a másikat is, hogy megbizonyosodjak az esetleges eltérések természetéről.
        Az Ön esetében hasi CT vizsgálatot végeztetnék - természetesen kontrasztanyag használatával, és ilyen módon egyértelműen eldönthető lenne, hogy ez a "valami" a májban csak egy banális ér-gomolyag (hemangioma), vagy valami kóros szövet.
        Kérjen hasi CT-re egy beutalót orvosától!

        Üdvözlettel: Dr. Nagykálnai Tamás  onkológus

         


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2008-08-14 09:10:07; Megválaszolva: 2011. augusztus 03., 19:44

      • Kérdések és válaszok a témakörben: