• csontáttét-fájdalam

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő! Az öcsém nevében írok. Csontáttétes vesedaganata van. Jelenleg a SUTENT nevű gyógyszert szedi. Kapott már sugárkezelést. Sajnos a kezelőorvos nem igen válaszol a feltett kérdéseinkre. A legnagyobb problémája, hogy állandó kézszúrása van, csupán pár percig tud ülni a hátfájdalma miatt. Az lenne a kérdésem, hogy meg lehetne-e szüntetni a fájdalmat, hogy legalább mozogni tudjon. Létezik-e valamiféle kezelés, vagy valóban a sutent nevű gyógyszer használni fog-e. Valamint szeretném megkérdezni azt is, hogy hová lehet fordulni, ahol segíteni tudnak, átnézik-e a leleteket. Várom válaszát! Köszönettel: Móricz Ildikó

        Dr. Tóth Judit válasza a vesedaganat témában

        Kedves Ildikó! A Sutent nagyon korszerű kezelés, de sajnos azt megjósolni, kinek és mennyi ideig használ majd, nem lehet. Ha rosszabbodik a helyzet, vagyis érzéketlenné válik a gyógyszerre a daganat, van újabb és újabb lehetőség, de ezt majd a kezelőorvos tudja. A fájdalom megszüntetésére van lehetőség, azonban vannak nagyon makacs és nehezen kezelhető fájdalmak is. A kezelőorvostól kell segítséget kérni. Un. második szakvéleményt minden nagyobb centrumban lehet kérni onkológustól.


        Dr. Tóth Judit
        Onkológus, belgyógyász, aneszteziológus

        Dr. Tóth Judit

        Kérdés: 2017. május 30., 22:40; Megválaszolva: 2017. június 05., 08:39

      • Kérdések és válaszok a témakörben: