• laphámsejtes hólyagrák esélyek

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő! 64 éves édesanyámnál az elmúlt héten laphámsejtes hólyagrákot diagnosztizáltak, mely 10x8x8,5 cm kiterjedésű, és folyamatosan növekszik. Kívülről tapad a hólyag falához, de már áttörte a hólyagot. Nem lehet tudni, hogy van-e áttét, mivel ezzel kapcsolatban nem végeztek vizsgálatokat. Sajnos először tályogként kezelték, a szövettani vizsgálat után közölték velünk, hogy rosszindulatú daganatról van szó, és nem operálható. Mivel tályogként kezelték, ezért a hasán van egy csúnya seb, és emiatt nem jöhet szóba sem a kemoterápia, sem a sugárterápia. Szeretném megkérdezni, hogy ilyen állapotban operálható-e a tumor? Valamint milyen lehetőségek, terápiák léteznek arra, hogy ne képezzen áttéteket?

        Dr. Tóth Judit válasza a epehólyagrák témában

        Kedves kérdező! Sajnos igy nem elég az adat, de talán azt gondolom eltávolításra került az epehólyag, aminek a szövettanát közölre.... Látni kellene, hogy mennyire sikerült az épben eltávolítani, milyen tulajdonságú pontosan a szövettan alapján.. Ennek a típusú daganatnak a kezelése elsősorban sebészi, másodsorban kemoterápia, és igen ritkán, esetleg a tünetek enyhítésére jöhet szóba sugárkezelés.


        Dr. Tóth Judit
        Onkológus, belgyógyász, aneszteziológus

        Dr. Tóth Judit

        Kérdés: 2017. május 12., 20:55; Megválaszolva: 2017. május 13., 08:13

      • Kérdések és válaszok a témakörben: