• Vastagbél műtét után májáttét

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt doktornő ! Vastagbél műtétem volt mely májáttétet okozott, ami sajnos akkorára már nem volt műthető, ezért már második éve folyamatos kemoterápiában részesülök. 2016 nov. 28.-óta három kezelést kaptam 7518 protokol szerint /AVASTIN, IRINOTECAN, és Coloxet / mellett. A legutóbbi CT-n többek között ezt diagnosztizálták: "A vena portaeban extrahepaticusan 6-7mm átmérőjű, teljes elzáródást nem okozó telődési hiány van." Kérdésem, hogy az avastin okozhatta-e? A további kezeléssel kapcsolatban van.e valamilyen javaslata Tisztelettel megköszönöm válaszát: István

        Dr. Tóth Judit válasza a véna portae thrombózism, Májáttét témában

        Kedves Kérdező! A kezeléssel hosszú időre uralható a betegség, ezért bár műtét nem jön szóba lehet mit tenni a betegséggel szemben. A thrombózis nem jó hír. Lehetséges, hogy már korábban is volt, de most ért el kimutatható mértéket. Inkább a daganatos betegséget kísérő jelenségnek tartom, mint a kezelés mellékhatásának.


        Dr. Tóth Judit
        Onkológus, belgyógyász, aneszteziológus

        Dr. Tóth Judit

        Kérdés: 2017. február 04., 19:28; Megválaszolva: 2017. február 05., 16:13

      • Kérdések és válaszok a témakörben: