• tüdő rák máj, nyirokmirigy, csont áttétes

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Üdvözlöm! Lány testvéremen 4cm tüdő rákot diagnosztizaltak több attétel mint máj, nyirokcsomo,és csont . Az orvosok nem műthetönek állapították meg.ezen kívül 4. Stadiumban van azt mondtak.szeretném tudni mennyi időnk van még hátra..és a vegstadium miben fog megnyilvanulni estleg mire keszuljek.

        Dr. Tóth Judit válasza a tüdőrák témában

        A betegség valóban nem műthető stádiumú, ezért a szisztémás kezelés jön szóba. A kezelhetőség rengeteg dologtól függ. Fontos, hogy milyen típusú a daganat, mennyire érinti a májat az áttét és nem utolsó sorban azt is tudni kell, milyen a beteg általános állapota. Mindezek alapján az onkológiai szakbizottság javasol majd egy kezelési tervet, amit elkezdenek. Amennyiben jól reagál a daganat akár több év is eltelhet jó életminőségben. Előfordulhat, hogy a daganat nem reagál a kezelésre, de ezt csak néhány hónap után tudja az onkológus megitélni.


        Dr. Tóth Judit
        Onkológus, belgyógyász, aneszteziológus

        Dr. Tóth Judit

        Kérdés: 2016. augusztus 18., 23:35; Megválaszolva: 2016. augusztus 23., 09:50

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Tisztelt Doktornő! Az alábbi problémámmal kapcsolatban szeretném a tanácsát kérni: 2017 novemberében voltam mammomráfiai vizsgálaton ahol megállapították, hogy a bal mellemben egy rosszindulatú csomó van. "2018.01.10:Adenoticus állomány....
        Tisztelt Doktornő! Voltam teljes laboron, ahol teljes vérképet csináltattam ezek az eredmények: Pár érték nagyon határeset. A vérsüllyedésem 18 A fehérvérsejt 11, Amik nagyon határértékek, magas irányba tolódik. A Hemoglobin...
        Tisztelt Baki Márta, a következő problémával kapcsolatban kérem véleményét/tanácsát: ez év január elején feleségemnél a következő tünetek jelentek meg - erős, folyamatos vándorló fejfájás -folyamatos émelygés, hányinger...