• Fájdalom csillapítás

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Úr! A férjem csontrák-tüdőrákban szenved. A betegséget 1 évvel ezelőtt diagnosztizálták. Kapott kemoterápiás és sugár kezelést.A kezelések nem hozták meg a várt eredményt. Jelenleg nem kap kezelést, a betegség nagyon előrehaladott állapotban van. A problémát most a testen kívül megjelenő dudorok jelentik amik fájdalmasak.Szeretném kérdezni hogy létezik-e fájdalom csillapító KENŐCS amit a dudorokra kennék hogy ne fájjon annyira. Köszönöm! Tisztelettel Zsuzsanna

        Dr. Tomonkó Magdolna válasza a fájdalomcsillapítás témában

        Kedves Kérdező! A daganatos betegek fájdalmának csillapítására nem elég kenőcsök alkalmazása. Gyógyszeresen kell csillapítani a fájdalmat, ennek is megvannak a maga lépcsőfokai a fájdalom erőssége szerint. Kezdetben szokásos fájdalomcsillapítókat lehet alkalmazni (Algopyrin, Voltaren, Zaldiar), később erős hatású szereket (Contramal, Tramadol), ha ennek ellenére is van fájdalom Fentanyl tapasz illetve egyéb kábító fájdalomcsillapító szükséges. Beszélje meg kezelőorvosával a szükséges teendőket, ezek a gyógyszerek csak receptre kaphatóak, alkalmazásukat illetően szoros kapcsolat szükséges a kezelőorvossal. Üdv: dr. Tomonkó Magdolna


        Dr. Tomonkó Magdolna
        háziorvos, transzfúziológus

        Dr. Tomonkó Magdolna

        Kérdés: 2014. október 31., 10:24; Megválaszolva: 2014. november 01., 22:30

      • Kérdések és válaszok a témakörben: