• Terheléses vizeletben cukor

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Szakértő! 27 hetes kismama vagyok, és a múlt héten végzett terheléses (120 perc múlva mért) cukor vizsgálat eredménye a következőképpen alakult: vércukorszint 7.0 és a vizeletben talált glükóz 3+. Ez jelenthet bármilyen veszélyt a babámra nézve? Mit tegyek, kezdjek diétába, vagy elegendő a normális, kiegyensúlyozott táplálkozás? Válaszát előre is köszönöm!

        Dr. Szanyi Andrea válasza a terheléses vércukor témában

        Kedves Kérdező! Nem írta meg az éhgyomri vércukorértéket, gondolom az normál tartományban volt. A mért 120 perces vércukorérték nem áll arányban a vizelettel ürített glükózzal. Mindenképpen szigorú diéta javasolt, cukros ételeket ne fogyasszon, és a napi szénhidrát mennyiségét is csökkentse. Javasolt a teljes kiörlésű kenyérfélék fogyasztása, kevesebb burgonya, tésztaféle, sok zöldség, gyümölcs, tejtermék. A vércukor kontrollja a későbbiekben is ajánlott, a szülés után is és végeztessen reggeli vizeletből újabb vizsgálatot is. A magasabb vércukorérték még nem jelent cukorbetegséget, de csökkent glükóz toleranciát jelez.


        Dr. Szanyi Andrea
        belgyógyász, háziorvos, geriáter

        Dr. Szanyi Andrea

        Kérdés: 2011. szeptember 13., 23:35; Megválaszolva: 2011. szeptember 14., 08:41

      • Kérdések és válaszok a témakörben: