• Cukorbetegség

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő/Úr! Édesapám 1996-tól cukorbeteg, eddilg tablettát szedett és így volt 9-12 mmol/l a vércukra. Három hónappal ezelőtt inzulinra állították be 4-szer szúrja magát, így a vércukra 12-16 mmol/l, de van ,hogy 20-as. Odafigyel, hogy mit,mennyit eszik. Nem érzi magát rosszul, nem kómázik be. Vannak más betegségei is: magas RR, volt Strok-ja, erre gyógyszereket szed. A lábát, ha megüti, nehezen gyógyul, el van színeződve. Mit tanácsol ? Válaszát előre is köszönöm.

        Dr. Tomonkó Magdolna válasza a cukorbetegség témában

        Kedves Kérdező! A cukorbetegség sajnos bizonyos szövődményekkel járhat, amik akkor alakulnak ki leglassabban, ha a vércukor értékek közel normálisak. Nekem a 12-16 körüli érték kicsit magasabbnak tűnik a kívánatosnál, kezelőorvosukkal meg kellene beszélni, hogy vagy az insulin adagot emelni, vagy az insulin fajtáján változtatni kellene, ha lát erre lehetőséget. A láb állapota miatt érsebészeti és neurológiaia vizsgálatra lenne szükség, hogy meg lehessen állapítani: érszűkület, vénás keringészavar vagy ún. diabeteses polyneuropathia (az érzőidegrostok károsodása) okozza-e a tüneteket. Üdv: dr Tomonkó Magdolna


        Dr. Tomonkó Magdolna
        háziorvos, transzfúziológus

        Dr. Tomonkó Magdolna

        Kérdés: 2011. szeptember 09., 06:45; Megválaszolva: 2011. szeptember 14., 00:11

      • Kérdések és válaszok a témakörben: