• Gyógyszer és inzulin kombinációja

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kedves Doktor! 10 éve vagyok cukorbeteg fél éve állítottak át inzulinra, de amikor hazajöttem a kórházból, gyorsan emelkedni kezdtek a cukor értékeim ( kórház 6-7, otthon 14-19). Tisztában vagyok vele, hogy rendkívül stresszes életet élek, de nem tudok kibújni belőle. Azóta még kétszer emelték az adagot most 64R és 36N -nél járok a cukor értékeim 13-14 körül vannak. A diétát ( 200 g nagyjából tartom). Elgondolkodtam azon, hogy hiába emelem meg az inzulint, ha a stressz miatt nem tudják azt használni a sejtjeim.Kísérletezésbe fogtam. Csökkentettem az inzulint és vettem be Diaprelt, ami a korábbról maradt. 4 Diaprellel és 36R 18N inzulinnal 7-re le tudtam vinii a cukromat. Ez addig működött, amíg el nem fogyott a Diaprel. Az orvosok, többet is megkérdeztem mind azt mondja, hogy ez így nem jó, kizárólag az inzulinemelkedésben van lehetőségem. Azt nem értem, hogyha a sejtjeim rezisztensek az inzulinra, akkor miért kell emelni, miért nem a sejtek áteresztőképességét növeljük. A hasnyálmirigyem egyébként 37%-os.

        Dr. Felszeghy Enikő válasza a cukorbetegség témában

        Kedves Kérdező! Sajnos a dolog nem annyira "egyszerű", ahogy Ön gondolja. Az inzulin terápia és az inzulinrezisztencia nem feltétlenül üti egymást. Ennek ellenére azt gondolom, hogy nincs akadálya a gyógyszerszedésnek sem, az a saját inzulintermelést és annak a felhasználását is fokozhatja. Kérem keressen fel személyesen diabetológust, akivel ezt megbeszélheti. Ennek ellenére azt gondolom, hogy az inzulint valóban nem fogja tudni elhagyni, esetleg más típusú inzulin adása jöhet emellett még szóba.


        Dr. Felszeghy Enikő
        gyermekgyógyász-endokrinológus-diabetológus

        Dr. Felszeghy Enikő

        Kérdés: 2011. augusztus 30., 14:42; Megválaszolva: 2011. augusztus 31., 11:39

      • Kérdések és válaszok a témakörben: