• Inzulin rezisztencia vagy sem?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő / Doktor Úr! Kérem, segítsen nekem megválaszolni azt a kérdést, hogy fennáll-e esetemben az inzulin rezisztencia problémája? Végeztettem terheléses cukor és inzulin vizsgálatot, egyik orvos szerint nincs gond, a másik szerint igen. Most kinek higgyek? Nem szeretnék minden indok nélkül gyógyszereket szedni. Tudok adatokkal is szolgálni: Éhgyomri glucose: 4,0 mmol/L 60 perces glucose: 5,2 mmol/L 120 perces glucose: 3,2 mmol/L (Glucose ref. érték: 3,8 - 6,0 mmol/L) Éhgyomri inzulin: 8,0 mIU/L 60 perces inzulin: 59,4 mIU/L 120 perces inzulin: 27,0 miU/L (Inzulin ref. érték: 3,0 - 25,0 mIU/L) Már lassan egy éve áttértem a cukormentes és fehér liszt mentes étrendre, és a napi ötszöri étkezésre. Nagyon örülnék, ha ez elég lenne. Félek a gyógyszerektől. Hálásan köszönöm, ha megtisztel válaszával. Tisztelettel:

        Dr. Felszeghy Enikő válasza a inzulinrezisztencia témában

        Kedves Kérdező! A vércukorértékei rendben vannak, a 60 perces inzulin értéke magasabb (45 miU/l helyett 59,4), de ez véleményem szerint nem inzulinrezisztencia. Hogy kinek higgyen, azt nehéz megmondani, de a személyes találkozás és a vizsgálatok összegzése sokat segíthet a bizalom kiépítésében.


        Dr. Felszeghy Enikő
        gyermekgyógyász-endokrinológus-diabetológus

        Dr. Felszeghy Enikő
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. augusztus 15., 21:07; Megválaszolva: 2011. augusztus 16., 11:48

      • Kérdések és válaszok a témakörben: