• Magas inzulinszint

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő! Terheléses cukorvizsgálaton vettem rész. Az eredményeim: vércukor 0' 4,5 120' 5,6 , inzulin: 0' 18,8 120' 141,6. Mi a véleménye ezekről az értékekről? Amennyiben magasnak találja, gyógyszer nélkül csak diétával normalizálható? Lombikor beültetésen esnék át, ilyen értékekkel van értelme belevágni? Még érdekelne az is, hogy akinél kialakul az inzulinrezisztencia, annál előbb-utóbb a cukorbetegség is kialakul, vagy azért ez nem biztos. Köszönöm válaszát!

        Dr. Felszeghy Enikő válasza a terheléses vércukor témában

        Kedves Kérdező! A 120 perces inzulinszintje magas. A vércukorszintek rendben vannak. Elméletileg ez még életmódváltoztatással egyensúlyba hozható.


        Dr. Felszeghy Enikő
        gyermekgyógyász-endokrinológus-diabetológus

        Dr. Felszeghy Enikő

        Kérdés: 2011. augusztus 13., 13:26; Megválaszolva: 2011. augusztus 15., 13:42

      • Kérdések és válaszok a témakörben: