• Inzulin rezisztencia??

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kedves Dr. Nő/Úr! 2011. 06.06. Vérkép eredmény (Ciklus 4. napján) TSH: 61,080 mlU/L Ref.: 0,400-4,000 Szabad T3: 3,34 pmol/L Ref.: 3,80-6,00 Szabad T4: 5,10 pmol/L Ref.: 7,90-14,40 LH 2,69 U/L FSH 6,16 U/L Prolaktin: 555,5 Ref.: 70,8-566,5 Ösztradiol: 215,4 pmol/L Progeszteron: 2,1 nmol/L Tesztoszteron: folyamatban Glükóz: 5,2 mmol/L Ref: 3,5-6,1 Glük. terh 30': 8,3 mmol/L Ref: 3,1-8-5 Glük. terh 60': 7,0 mmol/L Ref: 3,1-10,5 Glük. terh 90': 4,3 mmol/L Ref: 3,1-9,0 Glük. terh 120': 5,1 mmol/L Ref: 3,1-7,5 Glük. terh 150': 3,2 mmol/L Ref: 3,1-6,1 Glük. terh 180': 3,0 mmol/L* Ref: 3,1-6,1 Inzulin terh: 30': 51,2 mlU/L Inzulin terh: 60': 70,0 mlU/L Inzulin terh: 90': 33,7 mlU/L Inzulin terh: 120': 29,7 mlU/L Inzulin terh: 150': 5,4 mlU/L Inzulin terh: 180': 2,3 mlU/L Ezen eredmény jelezhet inzulin rezisztenciát? 4 éve nem esek teherbe, eddig az anti tpo volt csak magas. (10 alatti norm. érték helyett 356 nem kapok/kaptam semmi féle gyógyszert). A pm. alulműk.t a nemrégiben megkapott veszettségelleni oltásnak tudja be orvosom. Válaszát előre is köszönöm!

        Dr. Felszeghy Enikő válasza a inzulin rezisztencia témában

        Kedves Kérdező! A véreredményei alapján a 30 és 60 perces vclés inzulinszint magasabb, de az inzulin szintek nem annyival magasabbak, hogy ez súlyos IR lenne. A pajzsmirigy alulműködése viszont egyértelműen kezelendő, ha az értékek (TSH 6 1mIU/L, fT4) valósak, mert ez Hashimoto thyreoiditis (TPO magasabb) talaján kialakult hypothyreosist jelez (nem valószínű, hogy a védőoltás volt a provokáló tényező, de nincs is jelentősége). Ez önmagában is okozhatja, hogy nem tud teherbeesni.


        Dr. Felszeghy Enikő
        gyermekgyógyász-endokrinológus-diabetológus

        Dr. Felszeghy Enikő

        Kérdés: 2011. június 20., 11:26; Megválaszolva: 2011. június 22., 05:13

      • Kérdések és válaszok a témakörben: