• Inzulinrezisztencia?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő/úr! PCOS gyanúja miatt elküldtek inzulin rezisztencia vizsgálatra. Eredményeim a következők: Vizsgálat Mért érték Egység Referencia-tartomány Glucose terhelés 0 perc 4.51 mmol/l 4.10 - 6.00 Glucose terhelés 60 perc 7.34 mmol/l Glucose terhelés 120perc 5.91 mmol/l 4.10 - 7.80 Insulin terh 0 perc 17.44 mIU/l 2.60 - 24.90 Insulin terh 60 perc 239.30 mIU/l Insulin terh 120 perc 132.70 mIU/l Ezek alapján szeretném véleményét kérni, mivel eredménnyel kapcsolatos konzultációra csak júniusban megyek. Előre is köszönöm válaszát.

        Dr. Felszeghy Enikő válasza a inzulinrezisztencia témában

        Kedves Kérdező! A vércukorszintjei rendben vannak, de az inzulin szintje 60 és 120 percnél magasabb, ezek alapján Ön inzulinrezisztens. Ebben az esetben életmódváltást szoktunk javasolni, rendszeres testmozgással és kalóriában, krisztalloid szénhidrátban és zsírban szegény étrendet.


        Dr. Felszeghy Enikő
        gyermekgyógyász-endokrinológus-diabetológus

        Dr. Felszeghy Enikő

        Kérdés: 2011. május 24., 21:26; Megválaszolva: 2011. május 25., 14:25

      • Kérdések és válaszok a témakörben: