• Inzulinrezisztencia?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő/úr! PCOS gyanúja miatt elküldtek inzulin rezisztencia vizsgálatra. Eredményeim a következők: Vizsgálat Mért érték Egység Referencia-tartomány Glucose terhelés 0 perc 4.51 mmol/l 4.10 - 6.00 Glucose terhelés 60 perc 7.34 mmol/l Glucose terhelés 120perc 5.91 mmol/l 4.10 - 7.80 Insulin terh 0 perc 17.44 mIU/l 2.60 - 24.90 Insulin terh 60 perc 239.30 mIU/l Insulin terh 120 perc 132.70 mIU/l Ezek alapján szeretném véleményét kérni, mivel eredménnyel kapcsolatos konzultációra csak júniusban megyek. Előre is köszönöm válaszát.

        Dr. Felszeghy Enikő válasza a inzulinrezisztencia témában

        Kedves Kérdező! A vércukorszintjei rendben vannak, de az inzulin szintje 60 és 120 percnél magasabb, ezek alapján Ön inzulinrezisztens. Ebben az esetben életmódváltást szoktunk javasolni, rendszeres testmozgással és kalóriában, krisztalloid szénhidrátban és zsírban szegény étrendet.

        Figyelem! A válasz nem helyettesíti az orvosi vizsgálatot, diagnózist és terápiát. A kérdésben megfogalmazottakért portálunk nem vállal felelősséget.

        Dr. Felszeghy Enikő
        gyermekgyógyász-endokrinológus-diabetológus

        Dr. Felszeghy Enikő

        Kérdés: 2011. május 24., 21:26; Megválaszolva: 2011. május 25., 14:25

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Kedves Éva, Ma voltam terheléses cukor vizsgálaton, nagyon úgy néz ki, hogy vagy IR-em lesz , vagy IGT-m. Házi mérővel párhuzamosan mértem, onnan gondolom. Az éhhomri jó lett, (4.9) de már az egy órás vércukor is 13 felett, másfél óra...
        Szép napot! Ma megkaptam a laborleletem a C peptid érték 1,5 kérdésem Terhesen inzulinos cukorbeteg voltam ennek 18 éve, milyenek az esélyeim? Az vagyok vagy leszek? Mit takar az eredmény? Köszönettel :Heni
        isztelt Doktor Úr/Nő! A páromnak(48 éves ffi) 3 éve volt egy pancreas resectios műtétje,melyből kifolyólag insulinos cukorbeteg lett, jelenleg 4x kell szúrnia magát 3×12 Novorapid, 1+ 30 E Tresiba degludek insulinra állitották át 1 hete eddig...
        Kedves Doktornő! Azt szeretném megkérdezni, ha étkezéssel próbálom csökkenteni a rossz eredményt és ez úgy tűnik, hogy sikeres volt, mert 12, 08-ról már egyszer 8.2-re visszament, és most újra 12,18 ez ugye lehetséges? Nagyon szeretem a...
        Epes hanyas miatt nem adtam be a 17.30 orai Atracid inzulin adagot. Napi 4* szurasbol 3* Atracid 1* Insulatard 20 egyseg. Kerdesem h potlolag beadjam az Atracidot vagy varjam meg a fel tizes insulatardot? Es mennyit adjak be az Atracidbol ha kell potlolag?
        Tisztelt Doktornő.Magam megnyugtatására elmentem egy cukorterhelésre 3pontosra,mert tavaly volt egy spontán vetélésem,és ki akartam zárni,hogy nincs-e nálam inzulinreszisztencia esetleg.Szeretném a véleményét kérni,én jónak gondolom.Illetve...
        Tisztelt Doktornő! 42 éves kismama vagyok, terhességem 25. hetét zárom ma. Első kislányomat 36 éves koromban szültem, ez (az első) terhesség terhességi diabetesszel volt terhelt. Akkor a 19. héten végeztek nálam terheléses vizsgálatot,...
        Tisztelt Doktornő! Emelkedett éhgyomri vércukor értékeim miatt (7,3), valamint a 3 havi átlag (7,1) értékem miatt terheléses cukorvizsgálatot rendelt el az endokrinológus.A 120 perces eredményem semmit nem változott a 60 perceshez viszonyítva...
        Tisztelt doktornő ! 2017. Januárjától vagyok cukorbeteg. Actrapidot es Insulatardot adok. Az éhgyomori értékeik 10-12 között mozognak a reggeli után másfél órával 16-18 közötti. Tanácstalan vagyok az etkezesemmel nincs gond mindent betartok....
        Tisztelt Dr. Árki ildikó! Kb. 5 hónapja magas éhgyomri vércukorértéket mértek/7,7/. Ezt diétával és étrendkiegészítőkkel sem sikerült a normális szintre csökkenteni. Most 7,16 mmol/L volt az éhgyomri érték. Napközben viszont saját...