• Inzulin rezisztencia?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kedves Doktor/nő! Az utóbbi 1-1,5 évben kb. 10 kg-t híztam (most 162 cm és kb. 69 kg), melynek természetesen számtalan oka lehet, azonban mivel babát szeretnénk, nem hagyott nyugodni az inzulin rezisztencia kérdése. Elmentem egy terheléses vizsgálatra, az alábbi eredmények kapcsán kérnék visszajelzst, vajon érdemes-e orvoshoz fordulnom, utalnak-e inzulin rezisztenciára a tünetek? Glucose terhelés 0 perc 4.54 mmol/l Glucose terhelés 60 perc 5.33 mmol/l Glucose terhelés 120perc 5.02 mmol/l Insulin terh 0 perc 7.34 mIU/l Insulin terh 60 perc 41.54 mIU/l Insulin terh 120 perc 38.04 mIU/l Válaszát előre is köszönöm!

        Dr. Felszeghy Enikő válasza a inzulinrezisztencia témában

        Kedves Kérdező! Értekei alapján nem inzulinrezisztens.


        Dr. Felszeghy Enikő
        gyermekgyógyász-endokrinológus-diabetológus

        Dr. Felszeghy Enikő

        Kérdés: 2011. május 16., 20:53; Megválaszolva: 2011. május 17., 14:50

      • Kérdések és válaszok a témakörben: