• Magas vércukor

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő!Nemrég ismerkedtem meg párommal,akiről kiderült hogy 1es típusú cukorbetegsége van,inzulinnal él,két éve diagnosztizálták nála,azóta 20kilót is fogyott,28 éves,és nagyon vékony,rettentő sokat eszik,és szeretne kicsit visszahízni,a kérdésem az lenne,hogy erre van e lehetőség,hogyan tudna,illetve szeretne nekiálni edzeni,hogy ezt szabad e neki?illetve szabad e az inzulin mellett vércukorszint csökkentő gyógyteát,vagy egyéb ilyet szedni,mert nagyon sok jót olvastam az olimpiq stexcell össejtes készítményről,ami van kimondottan cukorbetegeknek.Előre is köszönöm válaszát!

        Dr. Felszeghy Enikő válasza a cukorbetegség témában

        Kedves Kérdező! Az 1es típusú diabetesben mindent szabad, ami nem árt, mert azt valljuk, hogy egészséges, de inzulint kell kapnia. Amennyiben odafigyel a vércukorszinteire és azok nem magasak, akkor elméletileg az evéssel elfogyaszott kalória és szénhidrát is megmarad rajta, ha viszonr kevés a beadott inzulin, akkor a sok evés mellett sem fog tudni hízni. Bármilyen étrendkiegészítőt vagy gyógyteát ihat, ha annak az alkalmazási előírása direktben nem tiltja a diabetes esetén történő alkalmazást. Ennek ellenére azt mondanám, hogy érdemes személyesen, a kezelőorvossal egyeztetni a diéta, inzulinadagolás és egyéb természetű dolgokat illetően.


        Dr. Felszeghy Enikő
        gyermekgyógyász-endokrinológus-diabetológus

        Dr. Felszeghy Enikő

        Kérdés: 2011. május 11., 09:34; Megválaszolva: 2011. május 12., 14:00

      • Kérdések és válaszok a témakörben: