• Terhességi cukor

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztel Doktor Úr/Nő! Terhességi cukorbetegség miatt diétázom (7,8 lett a cukorterhelés), és általában elég aggódós vagyok, úgyhogy nagyon komolyan veszem és mérem is a vércukrom itthon. Ma ebéd után 7,4 lett. A diatetikus akinél voltam azt mondtha, hogy az evés megkezdése után 1 órával mérjem, holott én az interneten mindenhol azt olvastam, hogy a befejezés után 1 órával kell nézni. Ma 17 percig ebédeltem, és kíváncsiságból megmértem a befejezés után 1 órával is, és úgy 6 lett. Kérdésem az, hogy akkor ez most jónak számít? Ha nem akkor már fekete rízst sem fogok merni enni, ami ma volt a köret egy része. Előre is nagyon kösözönöm válaszát!

        Dr. Felszeghy Enikő válasza a vércukorszint mérés témában

        Kedves Kérdező! Az életet élni kell, azt pedig nehéz úgy, ha mindent élére állítunk. Az értékelés úgy szól, hogy az evés megkezdése után 1 és 2 órával szükséges mérni és annak az értéknek (120 percnél) nem szabad 7,8 mmol/l felé esnie, különösen terhesség idején. Szóval egye nyugodtan a barna riszt!


        Dr. Felszeghy Enikő
        gyermekgyógyász-endokrinológus-diabetológus

        Dr. Felszeghy Enikő

        Kérdés: 2011. május 04., 14:08; Megválaszolva: 2011. május 05., 14:13

      • Kérdések és válaszok a témakörben: