• Inzulinrezisztencia, nagy baj van -e, hogyan kezelhető?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Úr/Nő! 2010 júniusában diagnosztizáltak nálam IR-t. A kezdeti stádiumú éhgyomri és terheléses értékeim a következők voltak: Glucose 4,0 mmol/L 120 perces glucose 5,7 mmol/L, éhgyomri inzulin 10,9 mIU/L, 120 perces 61,6 mIU/L, TSH értékem 2,29 mIU/L. Ekkor az IR-re kaptam gyógyszert (Merkformin) és 160 és mozgás esetén 180 g-os diétát írtak elő napi 6 alkalomra szóló étkezésre elosztva. Az előírt diétát próbálom tartani, korábban heti 4x mostanában heti 2x mozgok is, próbáltam átalakítani a táplálkozásom a diétának megfelelően. Sajnos refluxom is van, így az elmúlt 2 hónapban az este 10 órás étkezést elhagytam, így most már csak5 alkalomra osztom el a megadott diétát. Ezt a táplálkozási módot követem már kb. 1 éve, de sajnos fogynom mégsem sikerült. Sőt most voltam vérvételen és az inzulin értékeim aggodalomra adnak okot: éhgyomri glucose 4,4 mmol/L, 120 perces 6,7 mmol/L, éhgyomri inzulin 21,4 mIU/L, 120 perces 142 mIU/L Tényleg van okom az aggódásra? Mit csinálhatok rosszul? Mi lenne a megoldás? Köszönöm a válaszokat előre is.

        Dr. Felszeghy Enikő válasza a cukorbetegség témában

        Kedves Kérdező! A korábbi leletei teljesen rendben voltak, a jelenlegi eredményei azonban valóban inzulinrezisztenciára utalnak. Hogy mit csinál rosszul, azt nehéz megmondani, mert személyesen nem találkoztunk és amit Ön leírt, az elméletileg rendben van, ennek ellenére elmennék az Ön helyében más endokrinológushoz is személyesen, hogy átnézzék az eredményeket és meg is tudják Önt vizsgálni.


        Dr. Felszeghy Enikő
        gyermekgyógyász-endokrinológus-diabetológus

        Dr. Felszeghy Enikő

        Kérdés: 2011. április 20., 20:25; Megválaszolva: 2011. április 21., 12:57

      • Kérdések és válaszok a témakörben: