• Terhességi cukorbetegség

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő/Úr! Feleségem 30 hetes terhes, hétfőn volt kórházban terheléses vércukor vizsgálaton. Annak az eredményéről még nem kapott papírt, de azt mondták diétázzon. Sajnos ennél bővebben nem fejtették ki. A kérdésem az lenne, milyen vércukor értékek a jók ilyen esetben, ui. van vércukor szint mérőnk és minden étkezés után mérjük a szintet. Továbbá az lenne a kérdésem, hogy nejem hétfő óta szigorúan figyel a szénhidrát bevitelre, és azóta fogyott két kilót. Ez természetes dolog? Nem árt a babának? Köszönettel:

        Dr. Felszeghy Enikő válasza a terhességi cukorbetegség témában

        Kedves KérdezŐ Az éhomi vércukorszint 6,1 mmol/l alatt normális, étkezés után a vc szint nem lehet magasabb, mint 7,8 mmol/l. A diéta, ha megfelelő módon végzik, megelőzi, hogy diabeteses szövődmény alakuljon ki, ennek ellenére a megfelelő módot érdemes kezelőorvosával megbeszélnie.


        Dr. Felszeghy Enikő
        gyermekgyógyász-endokrinológus-diabetológus

        Dr. Felszeghy Enikő

        Kérdés: 2011. április 15., 08:17; Megválaszolva: 2011. április 18., 07:08

      • Kérdések és válaszok a témakörben: