• Miért ugrott meg a vércukorszintje?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő! A feleségem betegségével kapcsolatban lenne kérdésem: A nejem 2-3 éve 2-es típusú cukorbeteg, A közelmúltig napi 4-szeri inzulinadagolással (10-8-10-12 egység) és diétával nagyjából rendben volt a cukorszintje. Ugyanakkor az utóbbi napokban igen magas értékeket mér. Éhgyomorra 10-12, napközben 14-17. Ön szerint mit lehet tenni ilyen esetben? Köszönettel: K . Ferenc

        WEBBeteg szakértő válasza a cukorbetegség témában

        Kedves Ferenc! Át kell tekinteni az étkezést, és lehet, hogy állítani kell a gyógyszerelésen. Neje vezesse a vércukor-naplót, nagyon figyeljen oda arra, hogy ne lépje túl az előírt szénhidrát mennyiséget. Mutassák meg az eredményeket a gondozó diabetológusnak!


        WEBBeteg szerkesztőség

        Kérdés: 2011. április 13., 14:16; Megválaszolva: 2011. április 14., 09:50

      • Kérdések és válaszok a témakörben: