• Jók az eredményeim?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        A napokban voltam terheléses cukor és inzulin vizsgálaton,mert gyereket szeretnék,de nem sikerül.Eredményeim.cukor:evés előtt:5.4 mmol/l, 30 perc:9.6, 60 perc:9.7, 120 perc:7.3 Inzulin:éhgyomori:7.80 uU/ml, 120 perc:76.09 uU/ml Lehet,hogy ez miatt nem esek teherbe?

        Dr. Felszeghy Enikő válasza a terheléses vércukor témában

        Kedves Kérdező! A teherbeesés nem egytényezős dolog, ennek ellenére a vércukorszintek befolyásolhatják. Az Ön értékei csökkent glükóztoleranciára utalnak a 30-60 perces értékek miatt, de a 120 perces értéke rendben van. Az inzulin szintje minimálisan emelkedett. Elméletileg, ha túlsúlyos, érdemes életmódváltásba kezdenie, én az életkora miatt első lépésben mindenképpen ezt mondanám és nem a gyógyszeres kezelést. Ennek ellenére dönteni csak személyes találkozás után lehetséges, ezért kérem, hogy az eredményeit beszélje meg kezelőorvosával.


        Dr. Felszeghy Enikő
        gyermekgyógyász-endokrinológus-diabetológus

        Dr. Felszeghy Enikő

        Kérdés: 2011. április 04., 18:54; Megválaszolva: 2011. április 05., 12:57

      • Kérdések és válaszok a témakörben: