• Kezdődő cukorbetegség

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő! Terheléses éhgyomri vércukorszintem 8 mmol/l 2 óra elteltével 12 mmol/l. A kezelő (család) orvosom Meforal gyógyszert írt fel, tájékoztatva, hogy életem végéig szednem kell rendszeres ellenőrzés mellett. Adataim: 172 cm / 76 kg 50 év kor. Rendszeresen sportolok. Honlapjukon olvastam, hogy fegyelmezett diétával akár normális szintre is visszatérhet az érték. Valóban igaz és próbáljam meg gyógyszer nélkül, vagy elkerülhetetlen az élethossziglan tartó gyógyszeres kezelés.

        Dr. Felszeghy Enikő válasza a cukorbetegség témában

        Kedves Kérdező! Én valóban adnék Önnek 1 hónapot, hogy 1200 kcal és 180 gramm CH mellett, ami inkább lassan felszívódó szénhidrát, a sport folytatásával mire jut, annyi idő alatt semmi sem kockáztatódik és ha ez nem segít, "jöhet" a gyógyszer. Mindamellett, hogy a javasolt terápia (Meforal) a kezdő kezelés, ennek sokféle kiegészítése lehet. Úgy gondolom, hogy Ön intelligenciájával és kondícióival az életmódváltásnak is mennie kellene (elsősorban a táplálkozás racionalizásálása szintjén). Sok sikert kivánok!


        Dr. Felszeghy Enikő
        gyermekgyógyász-endokrinológus-diabetológus

        Dr. Felszeghy Enikő

        Kérdés: 2011. március 31., 17:04; Megválaszolva: 2011. április 01., 17:12

      • Kérdések és válaszok a témakörben: