• Inzulinrezsiztencia?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő! Inzulinrezisztencia vizsgálatom eredménye: labor: 0' vércukor 5,3 mmol/l 60' vércukor 11,1 mmol/l 120' vércukor 8,1 mmol/l Inzulin: 18,1 mIU/l Inzulin 60 perc 131,0 Inzulin 120 perc 133,0 Erre kell gyógyszert szednem?

        Dr. Felszeghy Enikő válasza a cukorbetegség témában

        Kedves Kérdező! Az eredményei alapján 2es típusú diabetesesnek minősül. A vércukorszintje 60 és 120 percnél magas (éhomra 6,1 mmol/l alatt a jó, étkezés után 120 percnél 7,8 mmol/l alatt), emellett a kindulási inzulin szintje is picit emelkedett (15 uU/ml) és a 60 és a 120 perces is (45 uU/ml a jó érték). Emiatt inzulin rezisztensnek minősül, de első lépésben diéta és életmódváltással a fontos, amennyiben 1 hónap alatt nem fogy és az értékei nem javulnak, gyógyszeres kezelés (metformin)jön szóba.


        Dr. Felszeghy Enikő
        gyermekgyógyász-endokrinológus-diabetológus

        Dr. Felszeghy Enikő

        Kérdés: 2010. november 19., 19:39; Megválaszolva: 2010. november 22., 12:04

      • Kérdések és válaszok a témakörben: