• Terheléses vércukor eredmény

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Szakértő! A párommal már 1,5 éve szeretnénk babát, ezért elküldtek terheléses vércukor vizsgálatra és inzulint is néztek. Az eredmények a következők lettek: Vércukor: 0 perc:5,3 60 perc:13,7 120 perc: 10,2 Az inzulin 38,5 lett. A kérdésem az lenne, hogy mennyire és hogyan gátolják ezek az eredmények a teherbeesést, és mit tudnék tenni, hogy jobbak legyenek az eredményeim? Még nem beszéltem az orvosommal, ezért azt is szeretném tudni, hogy milyen kezelés várható, mennyire rosszak az eredmények? Van esélyem egyáltalán teherbe esni? Előre is köszönöm a választ!

        Dr. Felszeghy Enikő válasza a cukorbetegség témában

        Kedves Kérdező! Az eredmények alapján Ön 2es típusú diabeteses (a terhelés során a fiziológiás vc érték nem lehet 7,8 mmol/l felett, amennyiben 11,1ig emelkedik, csökkent glükóz toleranciája van, efelett diabetest mondunk ki). Első lépésben mindenképpen szénhidrátszegény életmód 160 gramm/nap, kalóriában az 1200 kcal lenne megfelelő és sok mozgás. Emellett valószínű, hogy gyógyszeres kezelés is szükséges lesz, a teherbeeséshez, de ezt kérem beszélje meg személyesen orvosával. Sok sikert!


        Dr. Felszeghy Enikő
        gyermekgyógyász-endokrinológus-diabetológus

        Dr. Felszeghy Enikő

        Kérdés: 2010. augusztus 25., 13:41; Megválaszolva: 2010. augusztus 27., 12:04

      • Kérdések és válaszok a témakörben: